Fotos fra vores liv i Frankrig/Photos from our life in France

Saturday, February 05, 2005

Fastelavn er mit navn...


... Boller vil jeg have... Vi er inviteret til Fastelavn hos Julie og Torsten, der har importeret en vaskeægte paptønde fra Danmark.

We are invited to Fastelavn (Danish Mardi Gras) at Julie and Torsten, who have brought back a real barrel of thick paper from Denmark.


Vi er derfor nu debuteret i de kostumeproducerende forældres rækker. Solveig har syet forklædet, og Alain været Reims rundt for at finde en sort kasket i børnestørrelse. Clement er selvfølgelig klædt ud som kældermestrene i Champagne.

This means that we have now made our debut in producing costumes. Solveig made the apron, and Alain drove all around Reims to find a black hat for children. Clement is of course disguised as a caveworker in Champagne.


Hatten holder i cirka fem minutter; hvad skal man også med den?

The hat is worn for about five minutes; what do you do with it anyway?

Vinranken og -kurven er primært med for at aflevere en flaske vin til værtinden på standsmæssig vis.

The winebranch and -basket we mainly bother to bring to give a bottle of wine for the hostess in a genuine way.


Inden de fysiske anstrengelser fourageres der: To slags fastelavnsboller og en kæmpe chokoladekage plus det løse.

Before the fysical part of the day starts, time to eat: Two different kinds of the special cake of the day and a huge chocolate cake.


Og så går det løs på terrassen. Først skal man lige finde ud af, hvad i alverden der nu forventes.

And here we go. But first you have to figure out what on earth they now expect.


Flemming undrer sig tilsyneladende også over dette nye koncept.

Flemming wonders a bit about this new concept too it seems.


Men dem, der har prøvet det før, er med på, at det helt rigtige slag også kræver godt benarbejde.

Those who have tried it before knows that to make a good blow you must put your legs in the right position.


Clement kommer nok til at arbejde lidt mere med sin forhånd inden næste gang.

Clement will probably have to work more with his forehand before next year.


Og så er tønden nede, og slikket og rosinerne ude... og så gælder det om at rage til sig.

Barrel down... and off you go for sweets and raisins... and you better be fast.


Filippa sendte tønden i jorden, og blev dagens kattedronning.

Filippa send the barrel to the ground and became queen of the day.


For 30 år siden - husker jeg pludselig tilbage - skulle man være usandsynligt hurtig på fingrene for at nå at sikre sig bare så meget som en enkelt af de små hårde flødekarameller fra tønden. Måske husker Julie det også, for hun har sørget for ekstra godter.

Suddenly my thoughts go 30 years back. I remember how you had to be incredibly fast to get just one of these hard toffees that were inside the barrel back then. Maybe Julie remembers too, because there are more sweets, one for each child.

No comments:

Followers

About Me

My photo
Champagne. champagne. Contact me. Denmark. France. French man. Frenchmen. Internet. Journalist. Julekalender. LinkedIn. Radio. Verzy. Village. Vineyards. Winegrower. Winetalking. Winetasting. Writing.